Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Rosół z pyzami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kurę umyć, włożyć do dużego garnka i wlać tyle wody, by przykryła ptaka. Marchewkę,

Rosół z pyzami

Składniki:

Rosół z pyzami

 

Sposób przygotowania:

Rosół z pyzami
Kurę umyć, włożyć do dużego garnka i wlać tyle wody, by przykryła ptaka. Marchewkę, pietruszkę i selera obrać, umyć i przełożyć do naczynia z drobiem. Wsypać pieprz, sól oraz ziele angielskie. Zagotować, dodać pora, a następnie trzymać na ogniu conajmniej godzinę. Wyjąć kurczaka i warzywa. Macę pokruszyć, zalać wodą i po chwili odcisnąć z nadmiaru płynu. Dodać jajka, olej i dokładnie wymieszać, by uzyskać jednolitą, dość sztywną masę. Formować z niej kuleczki i wrzucać do gotującego się bulionu. po wypłynięciu pyz na wierzch - wykładać rosół na talerze.

Tagi:

jajko jajka