Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Rosyjska solanka inaczej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszna i sycąca zapiekanka.

Rosyjska solanka inaczej

Składniki:

Rosyjska solanka inaczej

 

  • 70dag.kiszonej kapusty,
  • 1kg.różnych pieczonych mięs(pieczeni,wędlin),
  • 2ogórki kiszone,
  • 5ogórków konserwowych,
  • 5dużych grzybków marynowanych,
  • 10dag.kiełbasy,
  • 1duża cebula,
  • 3łyżki masła,
  • 1/4litra sosu z duszenia mięs,

 

Sposób przygotowania:

Rosyjska solanka inaczej
Cebulę siekamy na roztopionym maśle,dodajemy posiekaną kapustę,podlewamy 3\4szkl.wody i dusimy pod przykryciem ok.godziny.często mieszając.Ogórki,grzybki,kiełbasę i mięso kroimy w kostkę.Połowę odciśniętej kapusty wkładamy do wysmarowanego tłuszczem żaroodpornego naczynia,posypujemy mięsem przykrywamy pozostałą kapustą,wierzch posypujemy ogórkami wymieszanymi z grzybkami i kiełbasą.Całość polewamy sosem i pieczemy pod przykryciem ok.30min.w 200"C.Podajemy z ziemniakami i pieczywem.

Tagi:

sosy wędlina