volce

volce

Kucharz
[Przepisów: 18]

Rosyjska zapiekanka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

potrawa na czasie ibardzo smaczna

Rosyjska zapiekanka

Składniki:

Rosyjska zapiekanka

 

Sposób przygotowania:

Rosyjska zapiekanka
Ziemniaki ugotowac na polmieko. grzyby oczyscic ,pokroic w paski, cubule w talarki. Na 2 lyzkach masla podsmazyc cebule. Dodac grzybyi, mieszajac smazyc na malym ogniu.Gdy sok odparuje, posolic, oproszyc pieprzem, zmiarzdzonym zielem angielskim i pokruszonym lisciem laurowym.Gorace ziemniaki pokroic w plastry. W zaroodpornym naczyniu natluszczonym reszta maslaukladac na przemian plastry ziemniakow i grzybow.Smietane wymieszac z sokiem z cytryny ,serem ,tymiankiem,posolic do smaku. Zalac tym sosem potrawe, piec wtem. 180 C okolo 30 min. Smacznego.

Tagi:

sery grzyby ser