iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Rozgrzewająca jednogarnkowa Pudliszkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Lekko kwaśna i gęsta zupa idealnie rozgrzewa w takie ponure dni jak mamy teraz.

Rozgrzewająca jednogarnkowa Pudliszkowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Rozgrzewająca jednogarnkowa Pudliszkowa

 

  • 1/2 kg karkówki
  • 1 duża marchew
  • 1 pietruszka
  • 1/4 selera
  • 1/2 kapusty kiszonej
  • 1 liść laurowy
  • 1 łyżka oleju
  • 3/4 słoiczka koncentratu pomidorowego Pudliszki z ziołami
  • przyprawy
  • zielona pietruszka
  • 1 ząbek czosnku

Sposób przygotowania:

Rozgrzewająca jednogarnkowa Pudliszkowa
Kapustę kiszona ugotować do miękkości w osobnym garnku. Mięso po umyciu osuszyć i pokroić w dość dużą kostkę, następnie podsmażyć na oleju. Marchew, seler i pietruszkę pokroić w większa kostkę i dodać do mięsa jeszcze chwilę wszystko razem smażyć, następnie dodać 1 litr gorącej wody, dołożyć 1 łyżeczkę jarzynki oraz liść laurowy i gotować do miękkości. Kiedy wszystko jest miękkie dodać koncentrat pomidorowy i odcedzoną kapustę (kapusta doskonale zastąpi nam makaron), doprawić do smaku pieprzem ja nie dodawałam na tym etapie już soli, ale dodałam 3/4 łyżeczki cukru. Na sam koniec dodać drobno posiekany czosnek i całość gotować jeszcze razem kilka minut, przed podaniem posypać zieloną pietruszką.
Rozgrzewająca jednogarnkowa Pudliszkowa
wszystkie warzywa pokroić w dośc duże kawałki
Rozgrzewająca jednogarnkowa Pudliszkowa
do podsmażonego miesa dodać warzywa i razem smażyć