migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Rozgrzewająca zupa gulaszowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Pożywna i rozgrzewająca zupka pełna kawałków mięsa i warzyw. Zupka idealna na jesienny czy zimowy obiad.

Rozgrzewająca zupa gulaszowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rozgrzewająca zupa gulaszowa

 

  • 700 g mięsa wieprzowego,łopatkalub szynka
  • 2,5 l wody
  • 2 czerwone papryki
  • 2 cebule
  • 5 średnich obranych ziemniaków
  • 250 g pieczarek
  • 3 listki laurowe
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki
  • ostra papryka do smaku
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Rozgrzewająca zupa gulaszowa
Do garnka wlać wodę i zagotować. Mięso pokroić w niedużą kostkę. Następnie mięso przyrumienić na rozgrzanej patelni z olejem. Potem przełożyć do garnka z gotującą wodą. Cebule obrać i pokroić w pół plastry i również wrzucić do garnka.

Dodać listki laurowe i odrobinę soli, gotować aż mięsko będzie prawie miękkie. W międzyczasie paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w średnią kostkę. Pieczarki pokroić w grubsze plastry.

Ziemniaki też pokroić w średnią kostkę. Gdy mięsko będzie prawie miękkie dodać pokrojone warzywa, koncentrat pomidorowy i przyprawy.

Gotować jeszcze aż warzywa i mięsko będą miękkie. Pod koniec gotowania doprawić jeszcze do smaku solą jeśli potrzeba.
Rozgrzewająca zupa gulaszowa
Mięso pokroić w niedużą kostkę. Następnie mięso przyrumienić na rozgrzanej patelni z olejem.
Rozgrzewająca zupa gulaszowa
W międzyczasie paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w średnią kostkę.
Rozgrzewająca zupa gulaszowa
Pieczarki pokroić w grubsze plastry. Ziemniaki też pokroić w średnią kostkę.
Rozgrzewająca zupa gulaszowa
Gdy mięsko będzie prawie miękkie dodam pokrojone warzywa,