VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Rozgrzewająca zupa węgierska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

W zimowe i mroźne dni najlepiej sprawdzają się zupy zawierające paprykę i mięsko- są pożywne, dodają sił i mocno rozgrzewają.

Rozgrzewająca zupa węgierska

Składniki:

Rozgrzewająca zupa węgierska

 

  • ok. 0,5 kg mięsa gulaszowego
  • 300 g pieczarek
  • 3 duże ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 1 papryka
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • 2 listki laurowe
  • koncentrat pomidorowy- mały słoiczek
  • papryka ostra w proszku - 1 łyżeczka
  • papryka słodka w proszku- 1 łyżeczka
  • pieprz
  • chili w proszku- pół łyżeczki
  • olej

Sposób przygotowania:

Rozgrzewająca zupa węgierska
W garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy wcześniej umyte i pokrojone w kosteczkę mięso. Po przesmażeniu dodajemy klika łyżeczek koncentratu pomidorowego. Warzywa kroimy w kostkę lub plastry (w zależności od upodobania wielkości warzyw).Dodajemy do mięsa i chwilę smażymy. zalewamy letnią wodą, przykrywamy. Po 10 minutach dodajemy marchewkę i ziemniaki. Przyprawiamy wszystkimi przyprawami i gotujemy do miękkości warzyw. Od czasu do czasu możemy podlać wodą gdyby zupa za bardzo zgęstniała.

Tagi:

mięso