szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Rożki francuskie z farszem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Rożki z ciasta francuskiego z farszem z pieczarkami

Rożki francuskie z farszem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rożki francuskie z farszem

 

  • 1/2 opakowania ciasta francuskiego
  • kilka pieczarek
  • 1 mała cebula
  • 4-5 kiełbasek cienkich lub kabanosów
  • suszona natka pietruszki
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Rożki francuskie z farszem
Cebulę obieramy i drobno siekamy. Następnie podsmażamy ją ma patelni na rozgrzanej oliwie. Do cebuli dodajemy obrane i drobno pokrojone pieczarki, a na końcu pokrojone na plasterki kiełbaski. Całość podsmażamy, przyprawiamy suszoną natką, solą i pieprzem. Ciasto francuskie rozkładamy na płasko i kroimy na kwadraty. Na środek nakładamy lekko przestudzony farsz, zamykamy w trójkąty i smarujemy rozmąconym jajkiem. Pieczemy ok 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Rożki francuskie z farszem
Podstawowe skłądniki to ciasto francuskie kiełbaski ipieczarki
Rożki francuskie z farszem
Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na patelni
Rożki francuskie z farszem
Dodajemy pieczarki i pokrojone kiełbaski i podsmażamy
Rożki francuskie z farszem
Farsz nakładamy na kwardaty z ciasta i zamykamy w trójkąciki