Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Rożki z ciasta francuskiego z konfiturą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Ciasto francuskie gotowe to świetny sposób na szybkie ciasteczka

Rożki z ciasta francuskiego z konfiturą

Składniki:

Rożki z ciasta francuskiego z konfiturą

 

 

Sposób przygotowania:

Rożki z ciasta francuskiego z konfiturą
Rozmrożone ciasto francuskie pokroić w kwadraty. Konfitury wymieszać z drobno posiekanymi orzechami. Na każdy kawałek ciasta położyć łyżeczkę konfitur z orzechami, kwadraty ciasta złożyć w trójkąty i skleić brzegi. Następnie ciasteczka ułożyć na posmarowanej masłem blaszce. Ciasteczka po wierzchu posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem kryształem. Piec w temp 200 stopni około 20-25 minut