Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Rożki z ciasta francuskiego z powidłami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Rożki z gotowego ciasta francuskiego z powidłami to szybki i smaczny dodatek do kawy.

Rożki z ciasta francuskiego z powidłami

Składniki:

Rożki z ciasta francuskiego z powidłami

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 20 dag powideł śliwkowych
  • 1 jajko

 

Sposób przygotowania:

Rożki z ciasta francuskiego z powidłami
Gotowe ciasto francuskie wyjąć z lodówki przynajmniej na pól godziny, wyjąć z papieru, pokroić w kwadraty. Na każdy kwadrat ciasta położyć powidła śliwkowe. Brzegi ciasta posmarować białkiem, docisnąć przeciwległe rogi, dokładnie zlepić, ułożyć na przygotowanej blaszce. Wierzch rożków posmarować roztrzepanym jajkiem. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 190 stopni około 15 minut.