madi356

madi356

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 494]

Rożki z marmoladą różaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo dobre rożki z pysznym nadzieniem.

Rożki z marmoladą różaną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rożki z marmoladą różaną

 

Sposób przygotowania:

Rożki z marmoladą różaną
Do miski przesiewamy mąkę. Następnie dodajemy jajka, cukier, margarynę, zagniatamy szybko kruche ciasto. Gotowe ciasto owijamy folią spożywczą i wkłądamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy na wysypanej mąką stolnicy, a następnie ciasto kroimy na równe kwadraty. Na każdym kwadracie ciasta nakładamy łyżeczkę marmolady. Ciasto składamy po przekątnej i dokładnie zlepiamy brzegi. Gotowe rożki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch rożków smarujemy roztrzepanym jajkiem. Blachę z rożkami wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy 20-30 minut.
Rożki z marmoladą różaną
Szybko zagniatamy gładkie i elastyczne ciasto.
Rożki z marmoladą różaną
Rozwałkowane ciasto kroimy na w miarę równe kwadraty.
Rożki z marmoladą różaną
Na każdym kwadracie ciasta nakładamy porcję marmolady różanej.
Rożki z marmoladą różaną
Rożki zlepiamy po przekątnej i smarujemy roztrzepanym jajkiem

Tagi:

jajko jajka