Gazdzinkawarzy

Gazdzinkawarzy

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Rożki z Ricottą i wędzonym łososiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Rożki z Ricottą i wędzonym łososiem

Rożki z Ricottą i wędzonym łososiem

Składniki:

Rożki z Ricottą i wędzonym łososiem

 

 

  • Sos:

 

  • łyżeczka musztardy Dijon
  • pół łyżeczki miodu
  • 5 łyżek oliwy
  • 1 łyżka octu balsamicznego

Sposób przygotowania:

Rożki z Ricottą i wędzonym łososiem
Wszystkie sery przełożyć do miseczki, dodać jogurt i rozdrobnionego łososia. Dokładnie wymieszać na gładką masę. Ciasto francuskie pokroić w paski ( grubość jak kto woli ), na kraju każdego paska układać farsz i zwijać w trójkąty. Piekarnik rozgrzać do 220 st C, rożki położyć na blachę z papierem do pieczenia. Wstawić do pieca na 15- 20 min ( musi się ładnie zrumienić ). Dokładnie w takiej kolejności wymieszać składniki na sos ( ocetu balsamicznego można dodać mniej - według smaku ). Polać nim sałatę. Przełożyć na półmisek