kuchenny świat

kuchenny świat

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 315]

Rożki z salami z farszem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pikantna kiełbaska z łagodnym farszem. Smakowita przystawka, na przykład na spotkanie z przyjaciółmi i rodziną.

Rożki z salami z farszem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Rożki z salami z farszem

 

  • Serek śmietankowy-100 gram.
  • 3 łyżki ciecierzycy
  • 1 łyżka zielonego groszku
  • łyżka majonezu.ząbek czosnku
  • 1 suszony pomidor
  • koperek
  • sól i pieprz
  • 18 plasterków salami( wędliny).

Sposób przygotowania:

Rożki z salami z farszem
Zielony groszek gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, przekładamy na sitko,przelewamy zimną wodą. Studzimy. Do miski wkładamy ciecierzycę, serek, majonez, pokrojony czosnek, blendujemy.

Do masy dodajemy sól, pieprz i zielony groszek. Mieszamy. Wstawiamy do lodówki.

Z salami składamy rożki ( na jeden rożek, 2 plasterki) i wypełniamy przygotowaną masą za pomocą szprycy.

Na talerzu dekorujemy suszonym pomidorem i koperkiem. 
Rożki z salami z farszem
Wszystkie składniki blendujemy na kremową masę

Tagi:

przystawka