Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Różowe knedle z pieczarkami i kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Knedle z farszem z kiełbasy są smaczne i efektownie wyglądają.

Różowe knedle z pieczarkami i kiełbasą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Różowe knedle z pieczarkami i kiełbasą

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Różowe knedle z pieczarkami i kiełbasą
Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przecisnąć przez praskę, ostudzić. Do zimnych dodać obie mąki, jajko, sok z czerwonych buraków, koperek i zagnieść ciasto. Farsz: Cebulę drobno posiekać, zeszklić na rozgrzanym oleju. Następnie dodać obraną z osłonki i drobno pokrojoną kiełbasę, podsmażyć. Pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, połączyć z kiełbasą, smażyć około 5-7 minut. Do farszu dodać zamoczoną w wodzie i odciśniętą bułkę, bułkę tartą, szczypiorek, przyprawić do smaku, wymieszać. Z ciasta uformować placuszki, nałożyć farsz, dokładnie zlepić, uformować okrągłe knedle. Wrzucać do wrzącej osolonej wody i gotować 4-5 minut od chwili wypłynięcia na powierzchnię. Wyjąć łyżką cedzakową, ułożyć na talerze.
Różowe knedle z pieczarkami i kiełbasą
Posiekaną cebulę i pokrojoną kiełbasę podsmażyć
Różowe knedle z pieczarkami i kiełbasą
Dodać pozostałe składniki i razem wymieszać
Różowe knedle z pieczarkami i kiełbasą
Z ciasta formować placuszki nakładać farsz i zlepiać knedelki