agi0911

agi0911

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Różowe kwiaty z jajek na pierzynce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 9

W taki sposób podałam jajka wielkanocne. Ułożyłam kwiaty z jajek na sosie tatarskim wykonanym z własnoręcznie nazbieranymi podgrzybkami marynowanymi.

Różowe kwiaty z jajek na pierzynce

Składniki:

Różowe kwiaty z jajek na pierzynce

jajka

  • 10 jajek
  • koncentrat z buraka czerwonego 10 łyżek
  • 2 szklanki wody

sos

Sposób przygotowania:

Różowe kwiaty z jajek na pierzynce
Jajka gotujemy na twardo. Ogórki i marynowane podgrzybki kroimy w drobniutką kostkę. do miseczki wkładamy majonez ogórki, grzybki chrzan musztardę i śmietanę.

Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Sos wykładamy na ozdobny talerz. w misce rozrabiamy koncentrat z buraków i wodę.Wkładamy do roztworu jajka na 15 minut. wyjmujemy.

Jajka kroimy wzdłuż wycinając kwiatki i układamy na sosie tatarskim. 

Tagi:

sos jajka