katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Różowe pieczarki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pieczarki w cieście naleśnikowym.

Różowe pieczarki

Składniki:

Różowe pieczarki

 

  • pieczarki 15-20 sztuk
  • mleko 3/4 szklanki
  • woda 1/4 szklanka
  • jajka 2 sztuki
  • mąka
  • sok buraczkowy
  • przyprawa kuchenna do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Różowe pieczarki
Pieczarki myjemy, osuszamy i przycinamy ogonki. Oprószamy solą i pieprzem. Mleko, mąkę, wodę i jajko miksujemy albo dokładnie mieszamy, dodajemy szczyptę soli. Mąki dodajemy tyle by powstało gęste ciasto naleśnikowe. Zabarwiamy sokiem z buraka według uznania. Pieczarki zanurzamy w przygotowanym cieście i smażymy na rozgrzanym oleju kilkakrotnie obracając.