Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Różowy lukier I

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Lukier do ciast, ciasteczek i babek

Różowy lukier I Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Różowy lukier I

 

  • 2 szkl cukier puder,
  • 1 szt białko,
  • 3 łyżki sok z czerwonych buraków,
  • do smaku aromat,
  • do smaku spirytus,
  • do smaku kwasek cytrynowy

 

Sposób przygotowania:

Różowy lukier I
Do miseczki wsypać cukier puder, dodać białko i sok z buraków wymieszany z kwaskiem cytrynowym, spirytus, aromat według uznania. Wszystko razem ucierać na gładki lukier około 15 minut.
Różowy lukier I
Etap 1

Tagi:

buraki