Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Rösti z chrzanem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Rösti z chrzanem to inny rodzaj placków ziemniaczanych, ale są również pyszne i koniecznie trzeba je wypróbować.

Rösti z chrzanem

Składniki:

Rösti z chrzanem

 

Sposób przygotowania:

Rösti z chrzanem
Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a następnie wycisnąć z nadmiaru soku np. poprzez ściereczkę. Cebulę obrać i drobniutko posiekać i dodać do ziemniaków wraz z chrzanem oraz jakiem, a następnie doprawić do smaku pieprzem oraz solą. Ciasto dobrze wymieszać i smażyć na rozgrzanym oleju placki na złoty kolor z każdej strony. Upieczone Rösti podawać np. z sosem czosnkowym lub śmietaną.

Tagi:

jajko jajka