Rukola z czerwoną fasolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smakuje świetnie z chlebkiem ciabata...

Rukola z czerwoną fasolą

Składniki:

Rukola z czerwoną fasolą

 

  • 2 pęczki rukoli
  • mała cebula
  • puszka czerwonej fasoli (200g)

 

  • dresing:
  • posiekana natka pietruszki
  • ocet balsamiczny
  • oliwa z oliwek, lub pestek

Sposób przygotowania:

Rukola z czerwoną fasolą
Rukolę wyplukać i osuszyć, porwać na mniejsze kawałki, drobno posiekać cebulę, fasolę odcedzić na sitku. Z pozostałych składników zrobić dresing (proporcje wg własnego uznania). Do gotowegu już dresingu dodać cebulę i fasolę, wymieszać i odstawić na pół godziny. Po odstaniu dodać rokulę.



Smakuje świetnie z chlebkiem ciabata

Tagi:

fasola rukola