iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Rukola z mozzarellą i sosem francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Rukola z mozzarellą i sosem francuskim

Rukola z mozzarellą i sosem francuskim

Składniki:

Rukola z mozzarellą i sosem francuskim

 

  • 1 garść rukola,
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • szynka wędzona,
  • 1 kulka mozzarella,
  • 2 łyżeczki octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka miodu

 

Sposób przygotowania:

Rukola z mozzarellą i sosem francuskim
Rukolę myjemy i osuszamy. Układamy na talerzach. Szynkę kroimy drobno i dodajemy do sałatki. Ser odcedzamy z zalewy i kroimy w paseczki układamy na sałatce. Robimy sos. Mieszamy musztardę z octem balsamicznym , i olejem dobrej jakości. Mieszamy , dodajemy miód dla przełamania smaku i odrobiny słodkości-mieszamy dobrze. Sosem polewamy sałatkę i podajemy.