kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Rulon ze szpinakiem

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Do podawania na obiad z dowolnym sosem i surówką

Rulon ze szpinakiem

Składniki:

Rulon ze szpinakiem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Rulon ze szpinakiem
Z podanych składników przygotować ciasto. Pozostawić na godzinę w ciepłym miejscu. Przykryć ścierką. Farsz: obraną cebulę i czosnek posiekać. Zeszklić na oliwie. Po czym dodać posiekany szpinak. Udusić. Lekko ostudzić. Rozwałkowane ciasto posmarować oliwą. Ułożyć farsz. Ukształtować rulon. Ułożyć na blaszce wysmarowanej tłuszczem. Piec w temp. 180 st. C przez 45 minut.

Tagi:

szpinak