jakubdob

jakubdob

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 85]

Rumiane roladki z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Takie danie obiadowe może przyrządzić każdy

Rumiane roladki z warzywami

Składniki:

Rumiane roladki z warzywami

 

  • 40dag sznycli z indyka
  • 10 plastrów boczku
  • cukinia
  • 3 marchewki
  • 2 łyżki masła
  • 1/2 szklanki bulionu
  • 2 łyżki musztardy
  • pęczek natki pietruszki
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Rumiane roladki z warzywami
Cukinię i marchewkę umyj, obierz, pokrój wzdłuż na paski. Podsmaż na łyżce masła, a następnie podduś przez 5 minut w bulionie. Natkę pietruszki przebierz, opłucz, otrząśnij z wody, posiekaj. Sznycle z indyka lekko rozbij, oprósz solą i pieprzem, posmaruj musztardą. Na każdym sznycelku ułóż plasterki boczku, kilka pasków marchewki i cukinii, posyp posiekaną natką. Mięso zroluj tak, by warzywa wystawały z obu stron, zepnij ciasto wykałaczką. Obsmaż na maśle wymieszanym z olejem, włóż do garnka, podlej niewielką ilością wody i duś pod przykryciem 20-30min.

Tagi:

cukinia indyk