gosia239

gosia239

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 234]

Rurki drożdżowe z marmoladką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ciasteczka rurki drożdżowe nadziewane marmoladką

Rurki drożdżowe z marmoladką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rurki drożdżowe z marmoladką

 

 

  • marmolada lub dżem

 

Sposób przygotowania:

Rurki drożdżowe z marmoladką
Drożdże rozetrzeć z cukrem i pozostawić do wyrośnięcia. Margarynę utrzeć z jajkami, łyżką oleju i wyrośniętymi drożdżami. Połączyć z mąką, dodać sól i zagnieść ciasto. Rozwałkować, pokroić na prostokąty - posmarować marmoladką i zwinąć rulonik. Ciasteczka układamy na posmarowaną blaszkę. Pieczemy 20 minut w temperaturze 170. Upieczone ciasteczka posypujemy cukrem pudrem.
Rurki drożdżowe z marmoladką
Margarynę ucieramy z dodatkiem jajek i oleju
Rurki drożdżowe z marmoladką
Mąkę łączymy z margaryną, drożdżami wyrabiamy
Rurki drożdżowe z marmoladką
Wycinamy z ciasta prostokąty smarujemy marmoladą
Rurki drożdżowe z marmoladką
Uformowane rurki układamy na posmarowaną blaszkę

Tagi:

jajko jajka