agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Rurki nadziewane kremem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne rurki nadziewane kremem z bitej śmietany - polecam na każdą okazję, szybkie, pyszne i kuszące

Rurki nadziewane  kremem                 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rurki nadziewane kremem

 

  • ciasto francuskie 2 opakowania
  • śmietana kremówka 500 ml
  • cukier puder 2 łyżki
  • fix do śmietany 2 opakowania

Sposób przygotowania:

Rurki nadziewane kremem
Ciasto francuskie rozłożyć na płasko, następnie nożem pociąć z ciasta paski o szerokości około 3 cm przez długość ciasta. Foremki do wypieku rurek natłuścić tłuszczem, na każdą foremkę nawijać pasek z ciasta francuskiego. Ciasto nawijać na wszystkie foremki, następnie układać na blasze. Wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury około 10 stopni C. Piec około 15- 20 minut do uzyskania złotego koloru. Wyjąć rurki, ostudzić, powyjmować foremki. Ze schłodzonej śmietanki cukru pudru i fiksów do śmietany ubić sztywny krem. Krem nakładać do szprycy i nadziewać nim każdą rurkę.
Rurki nadziewane  kremem
pocięte paski z ciasta francuskiego
Rurki nadziewane  kremem
rurki nawinięte na foremkę
Rurki nadziewane  kremem
szprycowanie rurek przygotowanym kremem
Rurki nadziewane  kremem
etap końcowy- nadziewane rurki

Tagi:

ciasto