Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Rurki z advocatowym kremem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Rurki z kremem adwokatowym są wyjątkowo smaczne - ciekawa słodka przekąska, wymaga specjalnych foremek do rurek.

Rurki z advocatowym kremem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Rurki z advocatowym kremem

 

  • 3 szkl mąki tortowej
  • 20 dag margaryny
  • 250 ml śmietany gęstej
  • 1 jajko
  • 2 żółtka
  • 1 łyżka cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • Krem
  • 1/2 szkl advocat
  • 20 dag margaryny
  • 350 ml mleka
  • 1 budyń śmietankowy bez cukru
  • 15 dag cukru pudru

 

 

Sposób przygotowania:

Rurki z advocatowym kremem
Mąkę przesiać, dodać margarynę, posiekać. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do białości. Do mąki dodać, żółtka utarte z cukrem i śmietaną, sztywno ubitą pianę z białka, zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na 1-2 godziny.



Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 4-5 mm, radełkiem pociąć na paski o szer, 2 cm. Paski z ciasta nawijać na foremki do rurek, ułożyć na przygotowanej blaszce, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 190 stopni około 15 minut. Wyjąć z piekarnika, ostudzić i zdjąć z foremek.



Krem: Z mleka i proszku budyniowego ugotować budyń, ostudzić. Margarynę z 10 dag cukru pudru utrzeć na puszystą masę, dodając stopniowo budyń. Pod koniec ciągle ucierając dodawać porcjami advocat. Tak przygotowany krem nałożyć do rękawa cukierniczego i napełnić zimne rurki. Posypać pozostałym cukrem pudrem.
Rurki z advocatowym kremem
Schłodzone ciasto rozwałkować i pokroić radełkiem
Rurki z advocatowym kremem
Paski ciasta nawjać na specjalne foremki do rurek
Rurki z advocatowym kremem
Do utartej z budyniem margaryny stopniowo dodawać advocat