marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Rurki z ciasta francuskiego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ciasto wyjąć,rozmrozić i pociąć radełkiem w kwadraty. Foremki natłuścić,obkleić ciastem,obtoczyć.Piec 25 m

Rurki z ciasta francuskiego

Składniki:

Rurki z ciasta francuskiego

 

  • 400 g.mrożonego ciasta francuskiego,
  • tłuszcz do foremek na rurki,
  • sezam biały,
  • białko do posmarowania,
  • foremki do rurek.
  • Nadzienia:
  • pesto czerwone,
  • pesto zielone,
  • gęsty sos serowy gotowy.

Sposób przygotowania:

Rurki z ciasta francuskiego
Ciasto francuskie po wyjęciu rozmrozić i na stolnicy posypanej mąką rozłożyć i pociąć radełkiem lub ostrym nożem na dość duże kwadraty lub prostokąty. Foremki rurkowe natłuścić margaryną, a następnie oblepić ciastem. Posmarować je skłóconym białkiem i obtaczać w sezamie. Ułożyć na blasze i wstawić do nagrzanego wcześniej piekarnika do 200 st.C na 25 min. Nastawić minutnik.Po upieczeniu wyjąć blachę z rurkami. Poczekać, aż ostygną i delikatnie wypchnąć foremki ze środka. Nadziewać rurki gotowym nadzieniem lub pesto domowej roboty, które musi być dzień wcześniej przygotowane.