LUBIEGOTOWAC

LUBIEGOTOWAC

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 135]

Rurki z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczne danie obiadowe.

Rurki z grzybami

Składniki:

Rurki z grzybami

 

  • 20 dag pieczarek
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 dag boczku
  • 1/2 szklanki białego wytrawnego wina
  • 5 łyżek przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka posiekanej bazylii
  • sól,pieprz
  • 40 dag makaronu penne

Sposób przygotowania:

Rurki z grzybami
Pieczarki oczyść, opłucz i cienko pokrój, podsmaż 2 minuty na suchej patelni. Dodaj oliwę i przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszaj i smaż jeszcze przez chwilę. Boczek pokrój w kosteczkę, podsmaż na patelni, dodaj do pieczarek, wlej wino i gotuj bez przykrycia , aż odparuje połowa płynu. Wymieszaj z przecierem, opraw solą ,pieprzem i bazylią. Makaron ugotuj al dente, odcedż. Podawaj z sosem. Udekoruj listkami bazylii.

Tagi:

makaron