jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Rurki z kostką schabową i szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Upieczony w rękawie schab można zjeść jako pieczeń, jako wędlinę na pieczywie lub wkroić go do sosu z warzywami i zjeść z makaronem.To właśnie danie przygotowane z takiego schabu.

Rurki z kostką schabową i szpinakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rurki z kostką schabową i szpinakiem

 

 

Sposób przygotowania:

Rurki z kostką schabową i szpinakiem
Wstaw wodę na makaron i ugotuj go w czasie , gdy będziesz przygotowywać sos. Umyj i obierz warzywa. Posiekaj drobno cebulę. Zetrzyj koper włoski na cieniutkie plasterki. Zeszklij cebulę na rozgrzanym maśle. Dodaj fenkuła, posiekany drobno czosnek i przesmaż wszystko posypując lekko solą i pieprzem do smaku. Dodaj pokrojony w kostkę upieczony schab, zalej śmietaną i duś wszystko razem około 10 minut. Po tym czasie zagęść sos mąką wymieszaną w małej ilości wody. Dodaj połowę żółtego sera - wymieszaj i dopraw do smaku ostatecznie. Na końcu dodaj szpinak. Zdejmij z ognia. Podawaj makaron z sosem posypany resztą sera i udekorowany pióropuszem fenkuła i szpinakiem.
Rurki z kostką schabową i szpinakiem
Upiecz schab z dodatkiem majeranki , czosnku, soli i pieprzu wkładając go w rękawie do pieczenia do piekarnika
Rurki z kostką schabową i szpinakiem
Dodaj do warzyw pokrojony w kostkę upieczony schab, zalej śmietaną i duś wszystko razem około 10 minut.
Rurki z kostką schabową i szpinakiem
Umyj i osusz listki szpinaku. Jesli są duże pokrój je drobniej.
Rurki z kostką schabową i szpinakiem
Na końcu dodaj szpinak. Zdejmij rondel z ognia.