pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Rurki z nadzieniem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Danie przygotowałem dla mojej Walentynki specjalnie na ten dzień. Nie wiem czy jej smakowało ale mówiła że tak.

Rurki z nadzieniem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rurki z nadzieniem

 

  • 500 g mięsa mielonego
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • ½ puszki pomidorów krojonych
  • 20 dag sera żółtego
  • 20 dag pieczarek
  • 3 łyżki groszku konserwowego (bez zalewy)
  • 1 ząbek czosnku
  • pieprz
  • sól
  • przyprawa do mięsa wieprzowego
  • 1 opakowanie makaronu Cannelloni

Sposób przygotowania:

Rurki z nadzieniem
Na patelnię wyłożyć mięso mielone i zacząć podsmażać. Dodać koncentrat pomidorowy i mieszać wolno. Następnie podlać pomidorami z puszki. Cały czas mieszając pokroić bardzo drobno pieczarki. Podsmażyć je na osobnej patelni. Dodać do mięsa i przecisnąć do tego przez praskę ząbek czosnku. Całość przyprawić do smaku. Pod sam koniec smażenia dodać groszek konserwowy. Lekko zamieszać. Między czasie lekko (przez ok. 2 minuty) podgotować makaron. Nie może być on ugotowany nawet al dente. Wyjąć z wody i faszerować go przygotowanym nadzieniem. Układać na wysmarowanym naczyniu żaroodpornym jeden obok drugiego. Na koniec posypać żółtym serem. Piec w piekarniku ok. 25-30 minut. Po tym czasie wyjąć i przed podaniem ozdobić. Podawać ciepłe.
Rurki z nadzieniem
Najpierw należy przygotować na patelni mięso
Rurki z nadzieniem
Później trzemy na tarce ser oraz kroimy pieczarki
Rurki z nadzieniem
Wszystko ze sobą dokłądnie mieszamy, a następnie...
Rurki z nadzieniem
... przygotowanym farszem napełniamy rurki. Całość pieczemy