kolczyk15

kolczyk15

Szef Kuchni
[Przepisów: 26]

Ruskie cannellonii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kto lubi pierogi ruskie polecam ,pyszne.

Ruskie cannellonii

Składniki:

Ruskie cannellonii

 

Sposób przygotowania:

Ruskie cannellonii
Obrane i umyte ziemniaki ugotować w osolonej wodzie i odcedzić.Zimne ziemniaki i ser biały przecisnąć przez praskę.Cebule pokroić w grubszą kostkę.Boczek pokroić w kostkę.Na patelni roztopić 1 łyżkę smalcu,dodać połowę pokrojonego boczku i smażyć chwilę.Do boczku dodać połowę pokrojonej cebuli,dalej smażyć,aż cebula i boczek się zrumienią i dodać do ziemniaków z serem.Masę doprawić solą,pieprzem i wymieszać.Na patelni rozgrzać drugą łyżkę smalcu,dodać resztę boczku i przesmażyć.Do boczku dodać resztę cebuli i smażyć aż boczek z cebulą się zrumienią.Makaron cannelloni ugotować na pół miękko w osolonej wodzie,odcedzić i przelać zimną wodą.Każdą rurkę nadziewać ruskim farszem i układać w naczyniu żaroodpornym.Na wierzch wyłożyć boczek z cebulką razem z tłuszczem i zapiekać przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C.

Tagi:

makaron sery ser