mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

SUPERPRZEPIS

Książka Kucharska: Pancake Day, czyli tłusty wtorek

Ruskie naleśniki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Sycące, treściwe naleśniki - idealne na zimowy obiad:)

Ruskie naleśniki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ruskie naleśniki

 

 

 

  • do posypania:
  • duża cebula

Sposób przygotowania:

Ruskie naleśniki
Naleśniki: Mąkę, mleko, wodę, jajka, sól i pieprz miksuję na jednolite ciasto. Następnie smażę naleśniki do lekkiego zarumienienia na oleju. Farsz: Ziemniaki przepuszczam przez praskę wraz ze serem, dodaję do masy posiekaną i zeszkloną na oleju cebulę, doprawiam do smaku solą i pieprzem. Na każdy naleśnik nakładam łyżkę farszu, rozsmarowuję i zawijam. Ruloniki podsmażam na oleju na patelni na rumiano. Cebulę obieram i kroję w piórka, podsmażam na patelni i posypuję nią nadziane naleśniki.
Ruskie naleśniki
Najpierw smażę naleśniki według swojego sprawdzonego przepisu
Ruskie naleśniki
Na każdy naleśnik wykładam łyżkę farszu, smaruję i zawijam
Ruskie naleśniki
Nadziane naleśniki rumienię na oleju na patelni na złoto
Ruskie naleśniki
Wierzch naleśników posypuję krązkami smażonej cebuli