Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Pierogarnia u Buni

Ruskie pierogi wg Babcigramolki :

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Smaczne . Wbrew nazwie typowo polskie danie . Lubiane przez dzieci i mężczyzn . Można zrobić większą ilość i zamrozić .

Ruskie pierogi wg Babcigramolki :

Składniki:

Ruskie pierogi wg Babcigramolki :

 

 

Sposób przygotowania:

Ruskie pierogi wg Babcigramolki :
Z mąki , wody, jajka, szczypty soli zagnieść ciasto . Zawinąć w folię spożywczą . Cebulę drobno usiekać i podsmażyć na złoto na oliwie. Ser i ugotowane ziemniaki zmielić . Wymieszać ziemniaki , ser, i usmażoną cebule . Doprawić solą i pieprzem . Ciasto rozwałkować . Szklanką wykrawać krążki . Na każdy nakładać farsz . Zlepiać pierogi i gotować na osolonym wrzątku 3 minuty od wypłynięcia . Wyjmować łyżką cedzakową . Podawać okraszone skwarkami z boczku .

Do robienia pierogów można użyć ziemniaków pozostałe z obiadu .