Doda

Doda

Szef Kuchni
[Przepisów: 97]

Ryba biednego Hindusa

  • 1
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 2

Rybę oskrobać z łusek, wypatroszyć, dokładnie umyć i pokroić w dzwonka. Skropić

Ryba biednego Hindusa

Składniki:

Ryba biednego Hindusa

 

  • 1 kg dowolnej ryby
  • 1 cytryna lub sok cytrynowy
  • 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
  • 1 szkl oliwy lub oleju
  • 1 ząbek czosnku
  • curry
  • sól

Sposób przygotowania:

Ryba biednego Hindusa
Rybę oskrobać z łusek, wypatroszyć, dokładnie umyć i pokroić w dzwonka. Skropić sokiem z cytryny, posolić i posypać natką pietruszki. Rozgrzać oliwę na patelni, na gorącą włożyć drobno posiekany czosnek, potem rybę, smażyć z obydwu stron. Przyprawić do smaku curry i dolać świeżą olwię. Dusić pod przykryciem 20 min, później ostudzić. Podawać z pszennym pieczywem i surówką z pomidorów.

Tagi:

ryba ryby