BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Złoty Ekspert
[Przepisów: 716]

Ryba do obiadu

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam smaczną rybę do drugiego dania.Obiad z rybką jest bardzo smaczny i syty.Rybka jest bardzo lubiana w moim domu.

Ryba do obiadu

Składniki:

Ryba do obiadu

 

Sposób przygotowania:

Ryba do obiadu
Rybę oczyścić opłukać ,pokroić w mniejsze kawałki.

Dobrze osuszyć, nasolić i oprószyć pieprzem cytrynowym, oraz posypać przyprawą do ryb.

Zostawić na 30 - 40 minut.

Jajka rozbełtać w misce , dodać pieprzu cytrynowego oraz soli do smaku.

Do naczynia wsypać bułkę tartą z dodatkiem mąki pszennej wymieszać.

Kawałki ryby maczać w jajku następnie panierować w bułce tartej wymieszanej z mąką.

Smażyć na rozgrzanej patelni na maśle klarownym z obu stron na złoty kolor.

Podawać do drugiego dania.

Tagi:

danie ryba