Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Ryba duszona z bakaliami

  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 206

Opłukane i osuszone filety podzielić na niewielkie porcje, skropić sokiem z cytryny i

Ryba duszona z bakaliami

Składniki:

Ryba duszona z bakaliami

 

  • 60-80 dag filetów z ryby morskiej

 

  • cebula

 

 

  • 2 łyżki rodzynków

 

 

  • 10 suszonych śliwek kalifornijskich

 

 

 

 

 

 

 

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Ryba duszona z bakaliami
Opłukane i osuszone filety podzielić na niewielkie porcje, skropić sokiem z cytryny i odstawić na pół godziny. Następnie osączyć, posypać solą, pieprzem, obtoczyć w mące, usmażyć na złoto i przełożyć do garnka. Dodać sparzone rodzynki, śliwki pokrojone w paski i jabłka w ósemki, posiekaną cebulę, masło, przyprawy, podlać wrzątkiem i dusić 10-15 min. Pod koniec duszenia wsypać orzechy. Podawać rybę z ryżem na sypko lub drobnymi kluseczkami oraz z sałatą lub cykorią. 100g - 135 kcal