cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex II

Ryba duszona z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

rybka z grzybkami

Ryba duszona  z grzybami

Składniki:

Ryba duszona z grzybami

 

  • 500 g filetu z ryby,
  • 300 g świeżych grzybów,
  • 1 cebula,
  • ½ szklanki śmietany,
  • 1 kostka masła,
  • natka pietruszki,
  • sól i pieprz do smaku.

 

Sposób przygotowania:

Ryba duszona z grzybami

Opłukane filety umyć, pokroić na kawałki. Grzyby i cebulę drobno posiekać.  Naczynie do zapiekania wysmarować masłem. Układać warstwami rybę, cebulę, grzyby, kawałki masła, następnie znowu rybę. Każdą warstwę należy doprawić do smaku solą i pieprzem. Z wierzchu danie posypać posiekaną natką pietruszki, zalać śmietaną, wstawić do gorącego piekarnika lub podlać odrobiną bulionu grzybowego i dusić pod przykryciem na małym ogniu do miękkości.


Tagi:

ryba ryby grzyby