Strona główna Ryba faszerowana w galarecie

Ryba faszerowana w galarecie

Ryby « poprzedni | następny »
Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Ryba faszerowana w galarecie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Filety razem z czerstwą (nie moczoną) bułką przepuścić przez maszynkę. Dodać jaja,


czas:

Ryba faszerowana w galarecie - SKŁADNIKI:

  • 40 dag płatów rybnych
  • czerstwa buta
  • 2 jaja, jajo ugotowane na twardo
  • 2 łyżki zielonego groszku
  • kilka gałązek i łyżka posiekanej natki pietruszki

Ryba faszerowana w galarecie - PRZYGOTOWANIE:

Filety razem z czerstwą (nie moczoną) bułką przepuścić przez maszynkę. Dodać jaja, natkę, przyprawy i dokładnie wymieszać. Z masy rybnej uformować kule wielkości jaja, włożyć je do wrzącego posolonego wywaru z włoszczyzny i gotować około 25 min. Następnie wyjąć łyżką cedzakową i wystudzić. Kule ułożyć na półmiskach lub w miseczkach. Każdą porcję przybrać zielonym groszkiem, cząstkami jaja, pomidora i listkami pietruszki. Żelatynę wsypać do niewielkiej ilości zimnej wody, a gdy napęcznieje, rozpuścić w dwóch szklankach wywaru z ryby i zagotować. Zdjąć wywar z ognia, ostudzić, zalać rybę, wstawić do lodówki, by galareta stężała.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba faszerowana w galarecie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Kotleciki rybne z kaszą jaglaną Łosoś Eli w cieście fillo Jajeczne carpaccio z krewetkami
Łosoś Salmoriglio  Pasta z makreli i anchois Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym
Pasta z wędzonej makreli i warzyw Flądra pod pierzynka Łosoś norweski w marynacie śliwkowej
Pstrąg łososiowy zaplatany w cieście francuskim Sajgonki z krewetkami Pizza z tuńczykiem i kukurydzą (bez drożdży)

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane