Strona główna Ryba faszerowana w galarecie

Ryba faszerowana w galarecie

Ryby « poprzedni | następny »
Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Ryba faszerowana w galarecie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Filety razem z czerstwą (nie moczoną) bułką przepuścić przez maszynkę. Dodać jaja,


czas:

Ryba faszerowana w galarecie - SKŁADNIKI:

  • 40 dag płatów rybnych
  • czerstwa buta
  • 2 jaja, jajo ugotowane na twardo
  • 2 łyżki zielonego groszku
  • kilka gałązek i łyżka posiekanej natki pietruszki

Ryba faszerowana w galarecie - PRZYGOTOWANIE:

Filety razem z czerstwą (nie moczoną) bułką przepuścić przez maszynkę. Dodać jaja, natkę, przyprawy i dokładnie wymieszać. Z masy rybnej uformować kule wielkości jaja, włożyć je do wrzącego posolonego wywaru z włoszczyzny i gotować około 25 min. Następnie wyjąć łyżką cedzakową i wystudzić. Kule ułożyć na półmiskach lub w miseczkach. Każdą porcję przybrać zielonym groszkiem, cząstkami jaja, pomidora i listkami pietruszki. Żelatynę wsypać do niewielkiej ilości zimnej wody, a gdy napęcznieje, rozpuścić w dwóch szklankach wywaru z ryby i zagotować. Zdjąć wywar z ognia, ostudzić, zalać rybę, wstawić do lodówki, by galareta stężała.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba faszerowana w galarecie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Morszczuk  w warzywach Gulasz rybno-warzywny Łosoś z ziemniakami z patelni
Roladki rybne z warzywami na patelnię Ryba w warzywach Ryba w sosie śmietanowym
Łosoś z porem i ryżem Makaron z łososiem i cukinią Kotlety rybne w warzywach
Karp faszerowany pieczarkami Ślimaczki rybne Ryba w wielu smakach

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Podróż kulinarna z Hortex Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni śródziemnomorskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - łyżka z silikonową krawędzią Fiskars!

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Przepisy kulinarne video

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane