Strona główna Ryba faszerowana w galarecie

Ryba faszerowana w galarecie

Ryby « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Ryba faszerowana w galarecie offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Ryba faszerowana w galarecie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Filety razem z czerstwą (nie moczoną) bułką przepuścić przez maszynkę. Dodać jaja,


czas:

Ryba faszerowana w galarecie - SKŁADNIKI:

  • 40 dag płatów rybnych
  • czerstwa buta
  • litr wywaru z włoszczyzny
  • 2 jaja, jajo ugotowane na twardo
  • 2 łyżki zielonego groszku
  • 2 łyżki żelatyny
  • pomidor
  • odrobina gałki muszkatołowej
  • kilka gałązek i łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Ryba faszerowana w galarecie - PRZYGOTOWANIE:

Filety razem z czerstwą (nie moczoną) bułką przepuścić przez maszynkę. Dodać jaja, natkę, przyprawy i dokładnie wymieszać. Z masy rybnej uformować kule wielkości jaja, włożyć je do wrzącego posolonego wywaru z włoszczyzny i gotować około 25 min. Następnie wyjąć łyżką cedzakową i wystudzić. Kule ułożyć na półmiskach lub w miseczkach. Każdą porcję przybrać zielonym groszkiem, cząstkami jaja, pomidora i listkami pietruszki. Żelatynę wsypać do niewielkiej ilości zimnej wody, a gdy napęcznieje, rozpuścić w dwóch szklankach wywaru z ryby i zagotować. Zdjąć wywar z ognia, ostudzić, zalać rybę, wstawić do lodówki, by galareta stężała.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba faszerowana w galarecie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Mielone Eli ze śledziem Pasta śledziowa do pieczywa Dorsz po grecku
Sola z frytkami z cukini Mullet smażony z frytkami Ryba na parze z cukinią
Zapiekane filety dorady Pizza z owocami morza Pikantny pstrąg smażony
Makaron z krewetkami na ostro Dorsz w cieście z dodatkiem piwa Pikantny pstrąg smażony

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

 
 Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane