Strona główna Ryba faszerowana w galarecie

Ryba faszerowana w galarecie

Ryby « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - autor przepisu Ryba faszerowana w galarecie offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
Ryba faszerowana w galarecie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Filety razem z czerstwą (nie moczoną) bułką przepuścić przez maszynkę. Dodać jaja,


czas:

Ryba faszerowana w galarecie - SKŁADNIKI:

  • 40 dag płatów rybnych
  • czerstwa buta
  • litr wywaru z włoszczyzny
  • 2 jaja, jajo ugotowane na twardo
  • 2 łyżki zielonego groszku
  • 2 łyżki żelatyny
  • pomidor
  • odrobina gałki muszkatołowej
  • kilka gałązek i łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Ryba faszerowana w galarecie - PRZYGOTOWANIE:

Filety razem z czerstwą (nie moczoną) bułką przepuścić przez maszynkę. Dodać jaja, natkę, przyprawy i dokładnie wymieszać. Z masy rybnej uformować kule wielkości jaja, włożyć je do wrzącego posolonego wywaru z włoszczyzny i gotować około 25 min. Następnie wyjąć łyżką cedzakową i wystudzić. Kule ułożyć na półmiskach lub w miseczkach. Każdą porcję przybrać zielonym groszkiem, cząstkami jaja, pomidora i listkami pietruszki. Żelatynę wsypać do niewielkiej ilości zimnej wody, a gdy napęcznieje, rozpuścić w dwóch szklankach wywaru z ryby i zagotować. Zdjąć wywar z ognia, ostudzić, zalać rybę, wstawić do lodówki, by galareta stężała.



Komentarze do Ryba faszerowana w galarecie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Pasta z makreli Homar z ziołowym masłem i bagietką Śledź pod pierzynką
Pasta z makreli z majonezem Eli Mintaj z pomarańczą i czarnym pieprzem Pstrąg w cytrynie z folii
Shark steak na pomarańczowo Dorsz pieczony z bananami Woda śledziowa (zupa śledziowa)
Krewetki z patelni z białym winem Dorsz na ' rauszu ' z grilla Rekin błękitny z wiosennymi warzywami
Dziś moderatorami są
zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane