Strona główna Ryba faszerowana w galarecie

Ryba faszerowana w galarecie

Ryby « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Ryba faszerowana w galarecie offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Ryba faszerowana w galarecie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Filety razem z czerstwą (nie moczoną) bułką przepuścić przez maszynkę. Dodać jaja,


czas:

Ryba faszerowana w galarecie - SKŁADNIKI:

  • 40 dag płatów rybnych
  • czerstwa buta
  • litr wywaru z włoszczyzny
  • 2 jaja, jajo ugotowane na twardo
  • 2 łyżki zielonego groszku
  • kilka gałązek i łyżka posiekanej natki pietruszki

Ryba faszerowana w galarecie - PRZYGOTOWANIE:

Filety razem z czerstwą (nie moczoną) bułką przepuścić przez maszynkę. Dodać jaja, natkę, przyprawy i dokładnie wymieszać. Z masy rybnej uformować kule wielkości jaja, włożyć je do wrzącego posolonego wywaru z włoszczyzny i gotować około 25 min. Następnie wyjąć łyżką cedzakową i wystudzić. Kule ułożyć na półmiskach lub w miseczkach. Każdą porcję przybrać zielonym groszkiem, cząstkami jaja, pomidora i listkami pietruszki. Żelatynę wsypać do niewielkiej ilości zimnej wody, a gdy napęcznieje, rozpuścić w dwóch szklankach wywaru z ryby i zagotować. Zdjąć wywar z ognia, ostudzić, zalać rybę, wstawić do lodówki, by galareta stężała.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba faszerowana w galarecie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Łosoś w sosie pomidrorowym Paprykarz z tuńczyka Szaszłyki z łososia z ajwarem i bakłażanem
Razowy makaron z bakłażanem Pasta tuńczykowa z jajkiem Łosoś w pomidorach
Pstrąg z grilla  Tatar  łososiowo-pomidorowy Łosoś duszony w pomidorach
Mintaj na warzywno-pomidorowym sosie Rybka pod kruszonką Pstrąg łososiowy w sezamie z sałatką z ogórków

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane