kaja

kaja

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 162]

Ryba maślana z kolorowym pieprzem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pieczone czy grillowane kawałki rybki polane sosem z cytrynowego masła i dressingiem z oliwek

Ryba maślana z kolorowym pieprzem

Składniki:

Ryba maślana z kolorowym pieprzem

 

 

Sposób przygotowania:

Ryba maślana z kolorowym pieprzem
Rybkę natrzeć sola i pieprzem, skropić sokiem z cytryny, posmarować oliwą i odłożyć na kilkanaście minut. W międzyczasie utłuc w moździerzu kolorowy pieprz, ja nie miałam moździerza, utłukłam młotkiem kuleczki w woreczku foliowym zawiniętym w ścierkę-:). Dodać 5 łyżek oliwy, posiekane drobno oliwki i kapary, posiekana papryczkę chilli można to chwilkę potraktować blenderem-:).
Masełko sklarować, dodać pieprz ziołowy i sok oraz otartą skórkę z limonek.
Rybkę grillować na patelni grillowej po kilka minut z każdej strony. Ułożyc w naczyniu żaroodpornym, polać sosem z oliwek tak troszkę fantazyjnie- to nie marynata i wstawić na chwilkę do piekarnika nagrzanego do 180 st- około 5-7 min.
Podawać od razu podlane od spodu masełkiem limonkowym

Tagi:

ryba ryby kapary