Ryba na parze

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Ryba przygotowana na parze i zalana gorącym olejem

Ryba na parze

Składniki:

Ryba na parze

 

  • 700 gr białej ryby
  • 1/4 szklanki soja sosu
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • pieprz biały do smaku
  • 1 łyżeczka poszatkowanego imbiru
  • 1/4 szklanki posiekanego szczypiorku( w bardzo drobne paseczki)
  • 1/4 bardzo gorącego oleju

Sposób przygotowania:

Ryba na parze
Oczyścić ,umyć ,wysuszyć rybę.Pokroić w kawałki ok.4 cm Ja robię parzenie ryby na patelni :stawiam metalową kratkę na patelni ,podlewam trochę wodą.Na kratkę stawiam głęboki talerz z rybą,przykrywam i gotuję 10 do 15 min.Po wyjęciu należ odlać sok nagromadzony na talerzu dodać do ryby soja sos ,pieprz,imbir,olej sezamowy i szczypiorek.Zalać rybę gorącym olejem. Gotowe

Tagi:

ryba ryby sosy