iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Ryba na pierzynce z szpinaku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Obiadek prosty w wykonaniu dobrej jakości rybka, szpinak z nutką czosnku podsmażany na masełku. Wykończone sosem balsamicznym i usadzonym jajeczkiem ....mmmm..... pycha

Ryba na pierzynce z szpinaku

Składniki:

Ryba na pierzynce z szpinaku

 

 

  • 12 kg miruny filet

 

 

 

 

  • sos balsamiczny

 

 

Sposób przygotowania:

Ryba na pierzynce z szpinaku
Filety miruny kroimy na kawałki - porcje. Solimy do smaku, doprawiamy pieprzem cytrynowym. Grillujemy na patelni grillowanej. Szpinak rozmrażamy . Masło rozgrzewamy dodajmy wyciśnięty czosnek ,następnie dodajemy szpinak i podsmażamy. Doprawiamy sola do smaku. Jaka po jednym na porcje smażymy.Serwujemy rybę na szpinaku , obok kładziemy jajko. Ozdabiamy sosem balsamicznym.