wiola11

wiola11

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 77]

Ryba panga w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Rybę pangę można podawać ją na różne sposoby, ja dziś proponuje w panierce idealna na obiad ładnie komponuje się ładnie z surówką.

Ryba panga w panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryba panga w panierce

 

Sposób przygotowania:

Ryba panga w panierce
Rybę rozmrażamy i wysuszamy za pomocą ręcznika papierowego.

Do miski wbijamy jajko dodajemy przyprawy dokładnie mięszamy aby przyprawy połączyły się z jajkiem.

Rybę najpierw obtaczamy w mące a następnie wkładamy ja do jajka i do bułki tartej.

Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z obu stron. Podajemy z surówką i ziemniakiem
Ryba panga w panierce
rybę osuszamy ręcznikiem papierowym aby ryba nie była za bardzo mokra
Ryba panga w panierce
do miski wbijamy jajko dodajemy przyprawy
Ryba panga w panierce
rybę pangę najpierw obtaczamy z obu stron w mące
Ryba panga w panierce
rybę wkładamy do jajka z przyprawami a następnie do bułki tatrej

Tagi:

ryby dania