paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Ryba pieczona z papryką w folii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo delikatna rybka pieczona w wyrazistym smaku papryki

Ryba pieczona z papryką w folii Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ryba pieczona z papryką w folii

 

  • 2 filety z ryby może być mintaj, panga, miruna
  • 1 sztuka papryka czerwona
  • 1 cebula czerwona
  • bazylia
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • ocet balsamiczny 15 ml
  • 1 łyżeczka cukru

 

 

Sposób przygotowania:

Ryba pieczona z papryką w folii
Rybę rozmrozić. Paprykę opłukać. Paprykę, cebulę pokroić w paseczki. Rozgrzać oliwę z oliwek ok 4 łyżek i włożyć paprykę z cebulą, dodać cukier, szczyptę soli i pieprzu, podsmażyć ok. 3-4 min. Do papryki i cebulki dodać ocet balsamiczny, i dodać 1 łyżeczkę bazylii smażyć jeszcze ok 1 min. Rybę oprószyć solą i pieprzem można skropić sokiem z cytryny. Na filię wyłożyć najpierw paprykę z cebulką a później na warzywa rybę. Całość zawinąć w folię i włożyć do nagrzanego piekarnika 180 stopni na 25 min.
Ryba pieczona z papryką w folii
Paprykę opłukać i pokroić w paseczki podobnie z cebulą
Ryba pieczona z papryką w folii
Rozgrzac oliwę włożyć paprykę z cebulą, dodać cukier, szczyptę soli i pieprzu, podsmażyć ok. 3-4 min. Do papryki i cebulki dodać ocet balsamiczny, i dodać 1 łyżeczkę bazylii smażyć jeszcze ok 1 min.
Ryba pieczona z papryką w folii
Na filię wyłożyć najpierw paprykę z cebulką a później na warzywa rybę.

Tagi:

ryba ryby papryka