Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Ryba pieczona z warzywami i migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Przepyszna rybka upieczona z marchewką, natką pietruszki i migdałami to idealny obiad nie tylko w piątek

Ryba pieczona z warzywami i migdałami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ryba pieczona z warzywami i migdałami

 

 

Sposób przygotowania:

Ryba pieczona z warzywami i migdałami
Rybę posypujemy solą i pieprzem cytrynowym, układamy w naczyniu żaroodpornym. Na rybie kładziemy kawałki masła i czosnek pokrojony na plasterki. Marchewkę ścieramy na grubej tarce, mieszamy z posiekaną natką pietruszki (grubo posiekaną), migdałami, sokiem z cytryny i niewielką ilością soli. Tak przygotowaną marchewkę układamy na rybie i całość wstawiamy do piekarnika i pieczemy w 180 stopniach przez ok 20 minut.
Ryba pieczona z warzywami i migdałami
Rybę układamy w naczyniu żaroodpornym doprawiamy
Ryba pieczona z warzywami i migdałami
Marchewkę mieszamy z natką i migdałami.
Ryba pieczona z warzywami i migdałami
Rybę przykrywamy przygotowaną marchewką z dodatkami