gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Książka Kucharska: Świąteczne i noworoczne przyjemności

Ryba po grecku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pyszna ryba po grecku, uwielbiam

Ryba po grecku

Składniki:

Ryba po grecku

 

  • 1 kg fileta
  • 60 dag cebuli
  • słoiczek koncentratu pomidorowego
  • 1,5 szklanki oleju
  • 3 jajka
  • bułka tarta do panierki
  • mąka do panierki
  • sól
  • 4 łyżki keczupu (łagodny lub pikantny)
  • kucharek

Sposób przygotowania:

Ryba po grecku
Fileta pokroić na kawałki, posolić. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmażyć na patelni wylanej olejem i tak usmażonego odłożyć na talerzyk i ostudzić. Do dużego naczynia wlać olej, rozgrzać go. Pokroić do niego obraną cebulę. Delikatnie podsmażyć. Dodać słoiczek koncentratu pomidorowego i keczupu, dokładnie wymieszać. Pogotować przez chwilę, przyprawić do smaku kucharkiem. Zalać ryby tym sosem.