ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Ryba po grecku na ciepło

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Polecam na ciepło do ziemniaków na piątkowy obiad

Ryba po grecku na ciepło

Składniki:

Ryba po grecku na ciepło

 

 

Sposób przygotowania:

Ryba po grecku na ciepło
Rybę solimy i posypujemy przyprawą do ryb, następnie obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy po 13 minut z każdej strony. Marchewkę i pietruszkę zetrzyj na tarce, a cebulę pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej, dodaj warzywa, podlej wodą i dodaj koncentrat, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe, sól i pieprz, duś do miękkości. Ciepłą rybę przekładaj na przemian z warzywami. Podawaj na ciepło do ziemniaków.