djkatee

djkatee

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Ryba po grecku- tradycyjnie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Od kiedy tylko pamiętam mama taką robiła.

Ryba po grecku- tradycyjnie

Składniki:

Ryba po grecku- tradycyjnie

 

  • 2 filety mrożonej ryby,
  • 5 marchewek
  • 2 pietruszki,
  • 2 cebule,
  • 3/4 szklanki wody letniej,
  • 120g koncentrat pomidorowy,
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Ryba po grecku- tradycyjnie
Filety z ryby delikatnie solimy i smażymy. Marchewkę i pietruszkę musimy zetrzeć na tarce, po czym podsmażamy je na patelnie. Po kilku minutach zalewamy połową wody i chwilę dusimy. Cebulę kroimy w półkrążki, rumienimy na patelni i dodajemy do marchewki i pietruszki. Zalewamy resztą wody, dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku i znów dusimy. Usmażoną rybę dzielimy na mniejsze kawałki i mieszamy z przygotowanym wcześniej farszem.