paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Ryba po grecku według mojego przepisu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne filety miruny w panierce ukryte pod farszem z marchwi, cebuli, korzenia pietruszki i przypraw.

Ryba po grecku według mojego przepisu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryba po grecku według mojego przepisu

 

Sposób przygotowania:

Ryba po grecku według mojego przepisu
Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażyć na maśle a następnie dodać do niej liść i ziele. Pozostałe warzywa obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach i wymieszać. Do cebuli dodać starte warzywa, wymieszać zalać niewielką ilością wody i gotować do miękkości.Gdy warzywa będą miękkie doprawić je do smaku dodając również ketchup. Chwilę razem wszytko poddusić. Wcześniej oprószoną do smaku rybę panierować w roztrzepanym jajku i bułce, smażyć na złoty kolor. Usmażona rybę wyłożoną na głęboki półmisek przykryć warzywami. Najlepiej pozostawić na kilka godzin aby smaki się przegryzły.
Ryba po grecku według mojego przepisu
Pozostałe warzywa obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach i wymieszać.
Ryba po grecku według mojego przepisu
Gdy warzywa będą miękkie doprawić je do smaku dodając również ketchup.
Ryba po grecku według mojego przepisu
Wcześniej oprószoną do smaku rybę panierować w roztrzepanym jajku i bułce, smażyć na złoty kolor.
Ryba po grecku według mojego przepisu
Usmażona rybę wyłożoną na głęboki półmisek przykryć warzywami