Strona główna Ryba po japońsku

Ryba po japońsku

Ryby « poprzedni | następny »
lena

Szef Kuchni
Przepisy: 53
Ryba po japońsku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Rybę usmażyć w cieście naleśnikowym lub w panierce...


trudność: łatwe
czas:

Ryba po japońsku - SKŁADNIKI:

  • 1 kg pangi(mintaja,morszczuka)
  • 2 papryki czerwone
  • 5 ogórków konserwowych
  • 4 cebule
  • 0,5 szklanki oleju
  • 4 łyżki octu
  • 2 szklanki wody
  • 6 łyżeczek cukru
  • 0,5 łyżeczki soli
  • mały koncentrat pomidorowy
  • 5 łyżek ketchupu pikantnego

Ryba po japońsku - PRZYGOTOWANIE:

Rybę usmażyć w cieście naleśnikowym lub w panierce. Do garnka wlać olej ,ocet i wodę, pozostałe składniki pokroić w paseczki, cebulę w pół krążki.Włożyć do garnka, dodać cukier i sól.Dusić do miękkości.Na końcu dodać koncentrat pomidorowy i ketchup,poddusić.Rybę ułożyć w dużym naczyniu, zalać sosem.Po wystygnięciu włożyć do lodówki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba po japońsku (strona 1 z 1)  
Gość

kamil
gość

2008-12-29 21:55
super smakuje ta ryba trafny przepis
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Spaghetti Eli z łososiem Pieczony łosoś z warzywami w szynce parmeńskiej Pieczarki nadziewane wędzonym łososiem
Śledzie w sosie musztardowym Klasyczny gulasz z małży Pyszny i szybki łosoś pieczony na patelni
Szwedzka sałatka śledziowa Śledzie z rodzynkami Rybne placuszki
Pomarańczowy stek z rekina Domowe paluszki rybne Miruna w sosie śmietankowo-koperkowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane