Strona główna Ryba po japońsku

Ryba po japońsku

Ryby « poprzedni | następny »
lena - Przepis na: Ryba po japońsku offline

Szef Kuchni
Przepisy: 53
Ryba po japońsku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Rybę usmażyć w cieście naleśnikowym lub w panierce...


trudność: łatwe
czas:

Ryba po japońsku - SKŁADNIKI:

  • 1 kg pangi(mintaja,morszczuka)
  • 2 papryki czerwone
  • 5 ogórków konserwowych
  • 4 cebule
  • 0,5 szklanki oleju
  • 4 łyżki octu
  • 2 szklanki wody
  • 6 łyżeczek cukru
  • 0,5 łyżeczki soli
  • mały koncentrat pomidorowy
  • 5 łyżek ketchupu pikantnego

Ryba po japońsku - PRZYGOTOWANIE:

Rybę usmażyć w cieście naleśnikowym lub w panierce. Do garnka wlać olej ,ocet i wodę, pozostałe składniki pokroić w paseczki, cebulę w pół krążki.Włożyć do garnka, dodać cukier i sól.Dusić do miękkości.Na końcu dodać koncentrat pomidorowy i ketchup,poddusić.Rybę ułożyć w dużym naczyniu, zalać sosem.Po wystygnięciu włożyć do lodówki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba po japońsku (strona 1 z 1)  
Gość

kamil
gość

2008-12-29 21:55
super smakuje ta ryba trafny przepis
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Łosoś w sosie pomidrorowym Paprykarz z tuńczyka Szaszłyki z łososia z ajwarem i bakłażanem
Razowy makaron z bakłażanem Pasta tuńczykowa z jajkiem Łosoś w pomidorach
Pstrąg z grilla  Tatar  łososiowo-pomidorowy Łosoś duszony w pomidorach
Mintaj na warzywno-pomidorowym sosie Rybka pod kruszonką Pstrąg łososiowy w sezamie z sałatką z ogórków

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane