Strona główna Ryba po japońsku

Ryba po japońsku

Ryby « poprzedni | następny »
lena - Przepis na: Ryba po japońsku offline

Szef Kuchni
Przepisy: 53
Ryba po japońsku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Rybę usmażyć w cieście naleśnikowym lub w panierce...


trudność: łatwe
czas:

Ryba po japońsku - SKŁADNIKI:

  • 1 kg pangi(mintaja,morszczuka)
  • 2 papryki czerwone
  • 5 ogórków konserwowych
  • 4 cebule
  • 0,5 szklanki oleju
  • 4 łyżki octu
  • 2 szklanki wody
  • 6 łyżeczek cukru
  • 0,5 łyżeczki soli
  • mały koncentrat pomidorowy
  • 5 łyżek ketchupu pikantnego

Ryba po japońsku - PRZYGOTOWANIE:

Rybę usmażyć w cieście naleśnikowym lub w panierce. Do garnka wlać olej ,ocet i wodę, pozostałe składniki pokroić w paseczki, cebulę w pół krążki.Włożyć do garnka, dodać cukier i sól.Dusić do miękkości.Na końcu dodać koncentrat pomidorowy i ketchup,poddusić.Rybę ułożyć w dużym naczyniu, zalać sosem.Po wystygnięciu włożyć do lodówki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba po japońsku (strona 1 z 1)  
Gość

kamil
gość

2008-12-29 21:55
super smakuje ta ryba trafny przepis
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Śledź w śmietanie- piątkowy obiad Karmazynowy makaron z warzywami Śledzie w śmietanie z dodatkiem jabłka
Zapiekana ryba pod warzywami Tilapia w cieście z cytrynową nutą Pstrąg pieczony na gałązkach świerkowych
Jesienny pstrąg Szczupak na maśle z figami Cytrynowo-orzechowy pstrąg
Przegrzebki zapiekane z serem Gruyere Śledzie w śmietanie z żurawiną i jabłkiem Ryba zapiekana w sosie śmietanowo-koperkowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane