Strona główna Ryba po japońsku

Ryba po japońsku

Ryby « poprzedni | następny »
lena - Przepis na: Ryba po japońsku offline

Szef Kuchni
Przepisy: 53
Ryba po japońsku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Rybę usmażyć w cieście naleśnikowym lub w panierce...


trudność: łatwe
czas:

Ryba po japońsku - SKŁADNIKI:

  • 1 kg pangi(mintaja,morszczuka)
  • 2 papryki czerwone
  • 5 ogórków konserwowych
  • 4 cebule
  • 0,5 szklanki oleju
  • 4 łyżki octu
  • 2 szklanki wody
  • 6 łyżeczek cukru
  • 0,5 łyżeczki soli
  • mały koncentrat pomidorowy
  • 5 łyżek ketchupu pikantnego

Ryba po japońsku - PRZYGOTOWANIE:

Rybę usmażyć w cieście naleśnikowym lub w panierce. Do garnka wlać olej ,ocet i wodę, pozostałe składniki pokroić w paseczki, cebulę w pół krążki.Włożyć do garnka, dodać cukier i sól.Dusić do miękkości.Na końcu dodać koncentrat pomidorowy i ketchup,poddusić.Rybę ułożyć w dużym naczyniu, zalać sosem.Po wystygnięciu włożyć do lodówki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba po japońsku (strona 1 z 1)  
Gość

kamil
gość

2008-12-29 21:55
super smakuje ta ryba trafny przepis
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Szczypiorkowa pasta z makreli Ryba zapiekana z marchewką Śledź w pomidorach z rodzynkami
Morszczuk w cieście piwnym Błyskawiczny makaron z łososiem i rukolą Śledziowa fantazja
Pstrąg z folii z carpaccio z buraków Zapiekanka z dorszem i cukinią Łosoś w boczku z cytryną
Mintaj pieczony z pomidorkami koktajlowymi Mintaj na warzywach Śledzie marynowane

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane