Strona główna Ryba po japońsku

Ryba po japońsku

Ryby « poprzedni | następny »
lena

Szef Kuchni
Przepisy: 53
Ryba po japońsku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Rybę usmażyć w cieście naleśnikowym lub w panierce...


trudność: łatwe
czas:

Ryba po japońsku - SKŁADNIKI:

  • 1 kg pangi(mintaja,morszczuka)
  • 2 papryki czerwone
  • 5 ogórków konserwowych
  • 4 cebule
  • 0,5 szklanki oleju
  • 4 łyżki octu
  • 2 szklanki wody
  • 6 łyżeczek cukru
  • 0,5 łyżeczki soli
  • mały koncentrat pomidorowy
  • 5 łyżek ketchupu pikantnego

Ryba po japońsku - PRZYGOTOWANIE:

Rybę usmażyć w cieście naleśnikowym lub w panierce. Do garnka wlać olej ,ocet i wodę, pozostałe składniki pokroić w paseczki, cebulę w pół krążki.Włożyć do garnka, dodać cukier i sól.Dusić do miękkości.Na końcu dodać koncentrat pomidorowy i ketchup,poddusić.Rybę ułożyć w dużym naczyniu, zalać sosem.Po wystygnięciu włożyć do lodówki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba po japońsku (strona 1 z 1)  
Gość

kamil
gość

2008-12-29 21:55
super smakuje ta ryba trafny przepis
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Łosoś Eli w cieście fillo Jajeczne carpaccio z krewetkami Łosoś Salmoriglio
Pasta z makreli i anchois Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym Pasta z wędzonej makreli i warzyw
Flądra pod pierzynka Łosoś norweski w marynacie śliwkowej Pstrąg łososiowy zaplatany w cieście francuskim
Sajgonki z krewetkami Pizza z tuńczykiem i kukurydzą (bez drożdży) Razowe spaghetti z pikantnymi krewetkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane