Strona główna Ryba po japonsku

Ryba po japonsku

Ryby « poprzedni | następny »
Anula - Przepis na: Ryba po japonsku offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 336
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Ryba po japonsku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Przepyszna ryba przepisu mojej siostry.


trudność: średne
czas:

Ryba po japonsku - SKŁADNIKI:

  • 1kg filetow rybnych(najlepsza panga,ale moze byc i mintaj)
  • 1 szklanka maki
  • pol szklanki przegotowanej wody
  • 1 jajko
  • 1 lyzka wegety
  • 1 sloik ogorkow korniszonow
  • 1 sloik konserwowej papryki czerwonej
  • 4 cebule
  • olej do smazenia
  • Sos:
  • 2 szklanki wody
  • pol szklanki oleju
  • 3 lyzki octu
  • 2 lyzki cukru
  • 1 maly koncentrat pomidorowy
  • 4 lyzki ketchupu

Ryba po japonsku - PRZYGOTOWANIE:

Ogorki i papryke kroimy w kostke,cebule kroimy w deobna kostke i podduszamy.Z szklanki maki,oplowy szklanki wody,jajka i lyzki vwgety robimy ciasto,obtaczamy w nim rybe i smazymy na patelni.Mieszamy skladniki na sos i dodajemy warzywa.W misce lub innym pojemniku ukladamy warstwami rybe i sos,az do wyczerpania skladnikow.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba po japonsku (strona 1 z 1)  
madaste

madaste
offline

2009-06-15 20:46
Uwielbiam każdą wersję "ryby po japońsku" ... ten również chętnie spróbuję :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Łosoś w pomidorach Pstrąg z grilla  Tatar  łososiowo-pomidorowy
Łosoś duszony w pomidorach Mintaj na warzywno-pomidorowym sosie Rybka pod kruszonką
Pstrąg łososiowy w sezamie z sałatką z ogórków Racuchy rybne z warzywami  Placuszki z makrelą
Sandacz w sosie z porów Mintaj + kminkowe odsmażane ziemniaczki Sałatka śledziowa z ogórkami małosolnymi

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane