Strona główna Ryba po japonsku

Ryba po japonsku

Ryby « poprzedni | następny »
Anula - Przepis na: Ryba po japonsku offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 336
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Ryba po japonsku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Przepyszna ryba przepisu mojej siostry.


trudność: średne
czas:

Ryba po japonsku - SKŁADNIKI:

  • 1kg filetow rybnych(najlepsza panga,ale moze byc i mintaj)
  • 1 szklanka maki
  • pol szklanki przegotowanej wody
  • 1 jajko
  • 1 lyzka wegety
  • 1 sloik ogorkow korniszonow
  • 1 sloik konserwowej papryki czerwonej
  • 4 cebule
  • olej do smazenia
  • Sos:
  • 2 szklanki wody
  • pol szklanki oleju
  • 3 lyzki octu
  • 2 lyzki cukru
  • 1 maly koncentrat pomidorowy
  • 4 lyzki ketchupu

Ryba po japonsku - PRZYGOTOWANIE:

Ogorki i papryke kroimy w kostke,cebule kroimy w deobna kostke i podduszamy.Z szklanki maki,oplowy szklanki wody,jajka i lyzki vwgety robimy ciasto,obtaczamy w nim rybe i smazymy na patelni.Mieszamy skladniki na sos i dodajemy warzywa.W misce lub innym pojemniku ukladamy warstwami rybe i sos,az do wyczerpania skladnikow.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba po japonsku (strona 1 z 1)  
madaste

madaste
offline

2009-06-15 20:46
Uwielbiam każdą wersję "ryby po japońsku" ... ten również chętnie spróbuję :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Pizza z tuńczykiem na cieście "piwnym" Szczypiorkowa pasta z makreli Ryba zapiekana z marchewką
Śledź w pomidorach z rodzynkami Morszczuk w cieście piwnym Błyskawiczny makaron z łososiem i rukolą
Śledziowa fantazja Pstrąg z folii z carpaccio z buraków Zapiekanka z dorszem i cukinią
Łosoś w boczku z cytryną Mintaj pieczony z pomidorkami koktajlowymi Mintaj na warzywach

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane