Strona główna Ryba po japonsku

Ryba po japonsku

Ryby « poprzedni | następny »
Anula - Przepis na: Ryba po japonsku offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 336
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Ryba po japonsku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Przepyszna ryba przepisu mojej siostry.


trudność: średne
czas:

Ryba po japonsku - SKŁADNIKI:

  • 1kg filetow rybnych(najlepsza panga,ale moze byc i mintaj)
  • 1 szklanka maki
  • pol szklanki przegotowanej wody
  • 1 jajko
  • 1 lyzka wegety
  • 1 sloik ogorkow korniszonow
  • 1 sloik konserwowej papryki czerwonej
  • 4 cebule
  • olej do smazenia
  • Sos:
  • 2 szklanki wody
  • pol szklanki oleju
  • 3 lyzki octu
  • 2 lyzki cukru
  • 1 maly koncentrat pomidorowy
  • 4 lyzki ketchupu

Ryba po japonsku - PRZYGOTOWANIE:

Ogorki i papryke kroimy w kostke,cebule kroimy w deobna kostke i podduszamy.Z szklanki maki,oplowy szklanki wody,jajka i lyzki vwgety robimy ciasto,obtaczamy w nim rybe i smazymy na patelni.Mieszamy skladniki na sos i dodajemy warzywa.W misce lub innym pojemniku ukladamy warstwami rybe i sos,az do wyczerpania skladnikow.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba po japonsku (strona 1 z 1)  
madaste

madaste
offline

2009-06-15 20:46
Uwielbiam każdą wersję "ryby po japońsku" ... ten również chętnie spróbuję :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Śledź w śmietanie- piątkowy obiad Karmazynowy makaron z warzywami Śledzie w śmietanie z dodatkiem jabłka
Zapiekana ryba pod warzywami Tilapia w cieście z cytrynową nutą Pstrąg pieczony na gałązkach świerkowych
Jesienny pstrąg Szczupak na maśle z figami Cytrynowo-orzechowy pstrąg
Przegrzebki zapiekane z serem Gruyere Śledzie w śmietanie z żurawiną i jabłkiem Ryba zapiekana w sosie śmietanowo-koperkowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane