Strona główna Ryba po japonsku

Ryba po japonsku

Ryby « poprzedni | następny »
Anula

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 336
zdjęcia: 1 z 1
Ryba po japonsku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Przepyszna ryba przepisu mojej siostry.


trudność: średnie
czas:

Ryba po japonsku - SKŁADNIKI:

  • 1kg filetow rybnych(najlepsza panga,ale moze byc i mintaj)
  • 1 szklanka maki
  • pol szklanki przegotowanej wody
  • 1 jajko
  • 1 lyzka wegety
  • 1 sloik ogorkow korniszonow
  • 1 sloik konserwowej papryki czerwonej
  • 4 cebule
  • olej do smazenia
  • Sos:
  • 2 szklanki wody
  • pol szklanki oleju
  • 3 lyzki octu
  • 2 lyzki cukru
  • 1 maly koncentrat pomidorowy
  • 4 lyzki ketchupu

Ryba po japonsku - PRZYGOTOWANIE:

Ogorki i papryke kroimy w kostke,cebule kroimy w deobna kostke i podduszamy.Z szklanki maki,oplowy szklanki wody,jajka i lyzki vwgety robimy ciasto,obtaczamy w nim rybe i smazymy na patelni.Mieszamy skladniki na sos i dodajemy warzywa.W misce lub innym pojemniku ukladamy warstwami rybe i sos,az do wyczerpania skladnikow.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba po japonsku (strona 1 z 1)  
madaste

madaste

2009-06-15 20:46
Uwielbiam każdą wersję "ryby po japońsku" ... ten również chętnie spróbuję :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Szwedzka sałatka śledziowa Śledzie z rodzynkami Rybne placuszki
Pomarańczowy stek z rekina Domowe paluszki rybne Miruna w sosie śmietankowo-koperkowym
Śledzie z ciecierzycą Filety śledziowe w zalewie Ośmiornica w ragout pomidorowym
Śledziki z pieczoną papryką Śledziowa z ketchupem Gładzica na parze z płatkami papryki i nutą cytrus

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane