karolcia_zip

karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Ryba po japońsku 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczna ryba w occie, ale inaczej.

Ryba po japońsku 4

Składniki:

Ryba po japońsku 4

 

  • 1 kg dorsza (filet lub dzwonki) - może być też inna ryba
  • 1/2 kg cebuli
  • 2 papryki czerwone
  • mąka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki cukru
  • liść laurowy
  • 1/2 szklanki octu
  • 3 szklanki wody
  • 2-3 łyżki przecieru pomidorowego

Sposób przygotowania:

Ryba po japońsku 4
Filety dzielimy i lekko solimy. Podzielone filety obtaczamy w mące połączonej z bułką tartą i smażymy z obu stron na oleju. Cebulę i paprykę oczyszczoną z pestek kroimy w kostkę. Podsmażamy na odrobinie oleju. Zalewa: Ocet mieszamy z wodą, cukrem i przecierem pomidorowym. Zagotowujemy i dodajemy do przesmażonej cebuli i papryki. Mieszamy. Doprawiamy pieprzem. Usmażoną rybę przekładamy farszem (ryba/farsz/ryba/farsz). Najlepiej podawać na drugi dzień, bo wówczas ryba przejdzie smakiem farszu. Smacznego :)

Tagi:

ryba ryby tarta