Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Ryba po meksykańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Jest pyszna,w zeszłym roku zrobiłam ją na imieniny mamy i wszystkim bardzo smakowała!

Ryba po meksykańsku

Składniki:

Ryba po meksykańsku

 

Sposób przygotowania:

Ryba po meksykańsku
Rybę pokroić na kawałki i posolić.Składniki ciasta miksujemy,maczamy w nim rybę i smażymy na oleju.Składniki sosu zagotowujemy z łyżką mąki ziemniaczanej wymieszanej z 1\2szkl.zimnej wody i chwilę gotujemy.Paprykę,ananasy kroimy w paseczki,czosnek w kosteczkę,a marchewki w słupki.Na rozgrzany olej wrzucamy warzywa i podduszamy do miękkości,całość zalewamy gorącym sosem.Rybę i warzywa w sosie układamy warstwami,tak aby na wierzchu była ryba.